Vestas OnePlan

Invokers Title Divider

Digital vind på Vestas’ møller

Unik mobilløsning til dag-til-dag planlægning

Vestas fulgte invokers’ Effective Design Thinking model, og siden sommeren 2017 har vi i samarbejde udviklet Vestas OnePlan.

OnePlan er et værktøj målrettet byggeledere (“Site Managere”) på Vestas’ byggepladser og et led i Vestas’ vision om at levere højtydende og stabile kraftværker til deres kunder, til den helt rigtige pris, tid og kvalitet

Vestas er en global, moderne og højtprofileret energikoncern, som udvikler, producerer, installerer og servicerer miljøvenlig, effektiv og moderne energiproduktion i form af vindenergi kraftværker.

En stor del af dette arbejde, består i at anlægge og rejse grupper af vindturbiner på de helt rigtige geografiske lokationer. Vestas driver således et stort antal komplekse anlægsprojekter rundt om i verden, i forbindelse med installation og ibrugtagning af vindfarme.

Løsningen

OnePlan er Site Managerens værktøj til den agile mikroplanlægning der er nødvendig, i arbejdet med variable elementer og ressourcer. Og så er værktøjet en konvertering fra de traditionelle papirprocesser til digitalisering, som sikrer optimeret planlægning af Vestas’ sites og dermed mindsker spild af værdifulde ressourcer.

Tanken er at gøre Site Manageren i stand til at planlægge den daglige drift i op til 14 dage frem, baseret på aktuelle vedligeholdelses- og logistikdata samt vejrudsigter.
Site Managere kan bruge deres iPad til at gennemgå, sammenligne og overvåge indrapporterede oplysninger fra medarbejdere, for at vurdere den generelle fremskridt på de forskellige områder af byggepladsen, og således korrigere efter indgående logistik (eksempelvis levering af forskellige dele såsom vinger, tårnelementer osv), placering og brug af tungt udstyr (fx. kraner) samt øvrige forhold på byggepladsen.

DIGITAL INNOVATION & BRUGERVENLIGHED

Vestas ønskede at fokusere på innovation, brugervenlighed og på at finde en løsning der virker fra starten. Løsningen skulle herudover kunne fungere uden internetforbindelse og kunne integreres med Vestas’ back-end-software, SAP ERP, samt Oracle Primavera.

Apples høje sikkerhedsniveau og intuitive struktur og SAP Cloud Platform er en unik og stærk kombination og derfor blev OnePlan baseret på SAP SCP som applikations, -og innovationsplatform og Apple iOS SDK. En løsning som vi hos invokers også anbefaler vores kunder.

Arkitekturen i SAP SCP danner de stærke tekniske rammer, hvor Apples velkendte og brugervenlige iOS paradigme sikrer en optimal brugeroplevelse.
Firmaets back-end-applikationer forbinder OnePlan-løsningen via API’er.

Centrale dele af applikationen er designet i samarbejde med Apple i Californien, da Vestas sammen med invokers blev inviteret til 3-dages workshop, for at gennemgå løsningen i Apples Enterprise Design Lab ved hovedkvarteret i Cupertino.

invokers’ DNA er ”Business Value Through User Experience”…

…og for Vestas forventes OnePlan af levere forretningsværdi allerede inden for det første år.
OnePlan leverer en omfattende oversigt over strømmen af bygningskomponenter til hver byggeplads.

Site Managers vil derfor vide præcis, hvornår de skal forvente levering af de komponenter, de har brug for. Sammen med helt opdaterede vejrudsigter vil dette gøre planlægningen på stedet mere præcis og hjælpe Vestas med at gennemføre sine projekter mere effektivt og mere sikkert. Alt i alt vil den meget præcise planlægning og den optimerede og effektive drift, have stor betydning for Vestas’ konkurrencefordele.

Skal invokers også hjælpe jeres virksomhed med ægte Digital Transformation og ændre måden I arbejder på?

Har du lyst til at se flere af vores resultater?